Recepten voor indonesi

24 recepten voor indonesi

Sajoer Lodeh Bandoeng (Gekruide groenten uit Bandoeng) uit Indonesi

Trek in 1 liter water waarin de stukjes vlees kentjoer bouillonblokje en salam een bouillon en zet op een klein vuur. Fruit in wat olie de uien knoflook en de garnalen. Doe dit met alle groenten . culinaire zaken .nl Sajoer Lodeh Bandoeng (Gekruide g... CulinaireZaken.nl

Sambal Ketjap Terlaloeh Pedis (Sambal Ketjap erg heet) uit Indonesi

Kook de rawit in water gaar. De rawit is gaar als hij tussen te vingers is fijn te knijpen. Uit laten lekken in een vergiet. Wrijf dan de trassi knoflook en rawit tezamen goed fijn. (In de vleesmolen. culinaire zaken .nl Sambal Ketjap Terlaloeh Pedis... CulinaireZaken.nl

Tempeh Goreng Tjampoer (Gebakken tempeh met ikan teri) uit Indonesi

De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden. De lomboks worden in ringen gesneden. We gebruiken 1 kopje gebakken ikan teri. Snij de tempeh in reepjes van 4 centimeter lang en 0.5 centime. culinaire zaken .nl Tempeh Goreng Tjampoer (Gebakke... CulinaireZaken.nl

Ajam Kelia (Geroosterde kip in pikant gekruide saus) uit Indonesi

We gebruiken 1 gebraden ui. Rooster de kip in haar geheel gaar en smeer haar in met asemwater. Stamp de kruiden fijn en braad ze met 1 ui de lomboks en de kemiris. Meng de andere ui met het trass. culinaire zaken .nl Ajam Kelia (Geroosterde kip in pi... CulinaireZaken.nl

Ragout Ajam (Kip met gehaktballetjes en champignons) uit Indonesi

De champignons worden in vieren gedeeld. De kip gaar koken het vlees in blokjes snijden en de bouillon bewaren. Maak van het gehakt balletjes en kook die met de kip mee. Maak dan van wat margarin. culinaire zaken .nl Ragout Ajam (Kip met gehaktballet... CulinaireZaken.nl

Sapi Atjar (Gekruid zoetzuur rundvlees met groenten) uit Indonesi

Het rundvlees dient van te voren gekookt te worden. De paprika wordt in reepjes gesneden. De knoflook wordt uitgeperst. We gebruiken een bordje bloemkoolroosjes. De komkommer wordt in blokjes gesneden. culinaire zaken .nl Sapi Atjar (Gekruid zoetzuur... CulinaireZaken.nl

Gado Gado Saus (Pindasaus voor groentegerecht) uit Indonesi

De pindas worden gemalen. We gebruiken kokend water. Gebakken pindas goed fijn malen of pindakaas vermengen met het water en even opkoken. Zonodig water toevoegen en afmaken met citroensap tra. culinaire zaken .nl Gado Gado Saus (Pindasaus voor groen... CulinaireZaken.nl

Tussengerecht recept voor gerecht - Daging babi spesial (Borrelhapjes van varkensvlees) uit Indonesi

De knoflook wordt fijngehakt. Vlees in reepjes snijden en mengen met de ingredienten. 1 Nacht in de koelkast laten staan. Beslag maken van bloem zout peper en 1 geklutst ei. Water toevoegen tot . culinaire zaken .nl Daging babi spesial (Borrelhapjes ... CulinaireZaken.nl

Ajam Penikie (Kip met gember sereh en kemirienoten) uit Indonesi

Stamp de kemirie de gember en de knoflook fijn. Snipper de ui en de rode pepers. Ontvel en ontpit de tomaten en snij deze in stukken. Fruit de gestampte kruiden aan in ruim olie. Voeg hieraan de in s. culinaire zaken .nl Ajam Penikie (Kip met gember ... CulinaireZaken.nl

Ajam Pangang I (Gekruide kip in de oven geroosterd) uit Indonesi

Pagina 1 van 3